Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@09:24:43 GMT

مبعث، روز بعثت تمام زیبایی ها و کمالات است

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۳۱۰۶

مبعث، روز بعثت تمام زیبایی ها و کمالات است

ایسنا/آذربایجان شرقی امام جمعه شهرستان جلفا گفت: نباید بعثت را در یک روز محدود کرده و فراموش کنیم بلکه بعثت تمامی ایام را شامل می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین سالار سنجری در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح عظمت روز مبعث اظهار کرد: مبعث پیامبر اسلام(ص) یکی از نقاط عطف تاریخ است و این روز بعثت تمامی زیبایی‌ها، کمالات و جمالات است که همگی لازمه سعادت انسان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بعثت روزی است که خداوند درِ هفت آسمان را به روی انسان ها باز کرده‌ و بر سر مخلوق خود منت نهاده است که حقایق عرشیه را در قالب بعثت پیامبر(ص) عرضه کند.

وی با بیان اینکه از اول تا آخر خلقت، وجود نازنین پیامبر(ص) بزرگ‌ترین جلوه‌ی الهی است، خاطرنشان کرد: در همین روز است که در دعایی از خداوند می‌خواهیم که تجلی اعظم خود را به ما عرضه کند.

امام جمعه شهرستان جلفا در رابطه با اعمال سفارش شده در این‌ روز نیز گفت: اعمال زیادی از جمله غسل، زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) و... سفارش‌شده است اما به‌نظر می‌رسد بهتر از همه این اعمال توجه به مقام، جایگاه و منزلت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و توجه به نقش چهارده معصوم(ع) در سبک زندگیمان است.

وی اضافه کرد: نباید مبعث را تنها به‌عنوان یک روز تلقی  کرده و با انجام یک سری اعمال، به فراموشی بسپاریم. درست است که مبعث از روز ۲۷ رجب آغاز شده‌است اما  تمامی روزها و زمان را شامل می‌شود.

وی تاکید کرد: مبعث یعنی اینکه در تمامی جنبه‌های رفتاری و اخلاقی خود به شخصیت والای پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) اقتدا کنیم و این‌ روز بهترین فرصتی است تا انسان ارتباط خود با چهارده معصوم(ع) را بسنجد البته در کنار این‌موضوع تمامی اعمالی که در مفاتیح‌الجنان ذکر شده‌است نیز اثرگذار است.

این کارشناس مسائل مذهبی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نقش امیرالمؤمنین علی (ع) در تبیین مبعث پیامبر(ص) اظهار کرد: امام علی(ع) تنهاترین و شایسته ترین وجودی است که در طول تاریخ بعثت را تفسیر کرده‌است  و در واقع ولایت، تصویر و استمرار نبوت است و به‌همین خاطر است که ما می‌گوییم نمی شود به باطن بعثت پی برد، مگر از طریق غدیر.

وی ادامه داد: «مفسر بعثت» بهترین عنوان برای امیرالمؤمنین (ع) است و امام علی(ع) این موضوع را در لیلة المبیت، در جنگ خیبر و بسیاری از زمان ها ثابت و وجود خودش را وقف آیین، مرام و باور پیامبر(ص) کرد.

وی در خصوص وظیفه مسلمانان در ارج نهادن به عظمت عید مبعث تاکید کرد: معرفت نسبت‌ به پیامبر(ص) و خاندان پاک و مطهر ایشان اولین وظیفه ما است و زمانی که معرفت وجود داشته باشد، محبت نیز به وجود می‌آید و به ‌دنبال محبت، تبعیت و تسلیم نیز ظهور و بروز پیدا می‌کند و زمانی‌که انسان تسلیم امامش شود به کمال سعادت نائل می‌شود. همان‌طور که در زیارت‌نامه حضرت ابوالفضل‌العباس(ع) می‌خوانیم «اشهد لک بالتسلیم و الوفا و التصدیق و...».

حجت الاسلام و المسلمین سنجری با بیان اینکه امام(ع) حق محض و هر آنچه ما را از آن نهی کند باطل است، گفت: ‌امام زمان(عج) مظلوم است و علت غایب بودنش نیز همان مظلومیتش است و هر کس که توانایی دارد، «به دمی، یا قلمی یا قدمی یا دِرَمی»، در راه امام قدم بردارد و تلاش کند.

وی ادامه داد: این‌طور نیست که هرکس در راه امام خود قدم بردارد و تلاش کند دست‌خالی می‌ماند امام هیچ‌کس را دست خالی نمی‌گذارد و مرام و قاعده امام، کرامت است و تلاش ما را به‌صورت مضاعف جبران می‌کند. لذا در هر صنف اعم از معلمی، کارمندی، بقالی و... باشیم، باید در راه امام خود قدم برداریم تا این مظلومیت امام رفع شود چون که تحقق ظهور امام زمان(عج) در گرو رفع مظلومیت امام است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری عید مبعث مبعث حضرت رسول ص پيامبر اكرم ص امام علي ع امام زمان عج امامت پیامبر ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۳۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نمایند ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش عمره دانشجویی که امروز سه شنبه(11 اردیبهشت) در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید. 

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید. 

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است،کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک نمود: أَرِنَا مَنَاسِكَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر(ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است ، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم(ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟ 

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند.  گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم  شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجد‌الحرام به طور ویژه بخوانید.

آقای سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود  که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام  در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

بر پایه این گزارش، در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان 164 نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه(12 اردیبهشت ) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهید مطهری برای نخبگان فکری جبهه انقلاب یک اسوه تمام عیار است
  • ‌معلم چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ + فیلم
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • سوسک شب رو به این زیبایی! (عکس)
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه
  • نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»
  • بیمارستان ۶۴ تختخوابی بعثت گچساران سال جاری به بهره برداری می رسد
  • تغییر چهره محسوس بازیگر زن ۵۴ ساله بعد از عمل زیبایی! | تصویر
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن